Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Jótállás, szavatosság:

Minden Baseus és Xiaomi termékre 2 év kiterjesztett garanciát vállalunk 2020. Május 1-től. Ezen időszak előtt vásárolt termékekre még a régi, alul írt többi márkára vonatkozó garancia vonatkozik!

Üvegfóliára/fóliára, tokra nem vállalunk garanciát, kivéve ha a termék gyári állapotában, a hordozó műanyag rétegről eltávolítás előtt igazolható a hiba!

A többi márkára vonatkozóan:

- 10.000 Ft feletti termékekre 1 év jótállást és 2 év szavatosságot vállalunk, funkcionalitásbeli panaszra vonatkozóan

- 10.000Ft alatti termékekre egységesen 6 hónap szavatosságot funkcionalitásbeli panaszra vonatkozóan

Szavatossággal, jótállással kapcsolatos általános információk:

Kizárólag - tőlünk vásárolt - dobozával és számlával együtt visszaküldött vagy visszahozott termékeket tudunk fogadni garanciára!

Visszaküldési opciók garanciális ügyintézésre:

Futárral vagy postával:  1082 Budapest, Vajdahunyad utca 17. 1/7
vagy Foxpost Corvin Pláza csomagautomata is lehet küldeni a bolt email címével (info@baseuswestend.hu) és telefonszámával  (+36703251280)

 

Kellékszavatosság:

A vásárolt termék(ek)re a Polgári Törvénykönyv (6:157. §-6:167. §) által meghatározott kellékszavatosság szabályai vonatkoznak fogyasztó esetében a vásárlás napjától számított 2 évig, meghatározott feltételek mellett. A vásárlást követő fél évig az eladó kötelezettsége a bizonyítás, fél év elteltével a vásárló kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása. Vállalkozás esetén a kellékszavatossági igényérvényesítés határideje 1 év, kezdettől fogva a vállalkozás kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása.

Jótállás:

A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel, vagy ennek hiánya esetén a fogyasztó számára kiállított fizetési bizonylattal (számla vagy nyugta) érvényesíthető. A kötelező jótállás kizárólag a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékcsoportokra érvényesíthető 10.000 Ft eladási ár felett.

§ (1) *  A jótállás időtartama:

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,

b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,

c) 250 000 forint eladási ár felett három év.

 

Gyártói önkéntes garancia:

A gyártó a saját termékére önkéntesen is vállalhat garanciát. Az önkéntes gyártói garanciavállalás feltételeit a gyártó határozza meg saját belátása szerint. Ennek tényét és az igénybevétel feltételeit a használati útmutató vagy külön garanciajegy rögzíti.

Elállási jog:

A vásárlókat a termék átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. 

Az elállási jog gyakorlása megoldást jelenthet olyan esetekre is, ha nem azt a terméket kaptuk meg, amit megrendeltünk, vagy ha az áru hibás. 

Ha a vevő eláll az e-kereskedelemben kötött szerződéstől, azaz nyilatkozik a webáruháznak arról, hogy visszaküldi a megvásárolt terméket, a kereskedő haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül, a vételár fizetésével azonos módon köteles visszatéríteni a vevő által vételárként megfizetett teljes összeget, ideértve a termék átvételekor fizetett szállítási költséget is. Tehát ha készpénzben fizette a terméket, akkor készpénzben szükséges visszatéríteni a vételárat, hacsak a vásárló máshogy nem rendelkezik. A termék eladóhoz való visszajuttatásának a költsége azonban a vevőt terheli. 

Fontos megjegyezni, hogy ha a vevő a normál kiszállítástól eltérő „extra” szállítási módot választ (pl. megadott idősávra kér szállítást), a kereskedő nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Emellett a vásárlóknak tudniuk kell, hogy az elállási határidő alatt a termék tényleges használata miatti (tehát nem a kipróbálás miatti) értékcsökkenést meg kell téríteniük az eladó részére.

Keresés