Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Jótállás, szavatosság:

Minden Baseus és Xiaomi termékre 2 év kiterjesztett garanciát vállalunk 2020. Május 1-től. Ezen időszak előtt vásárolt termékekre még a régi, alul írt többi márkára vonatkozó garancia vonatkozik!

Üvegfóliára/fóliára, tokra nem vállalunk garanciát, kivéve ha a termék gyári állapotában, a hordozó műanyag rétegről eltávolítás előtt igazolható a hiba!

A többi márkára vonatkozóan:

- 10.000 Ft feletti termékekre 1 év jótállást és 2 év szavatosságot vállalunk, funkcionalitásbeli panaszra vonatkozóan

- 10.000Ft alatti termékekre egységesen 6 hónap szavatosságot funkcionalitásbeli panaszra vonatkozóan

Szavatossággal, jótállással kapcsolatos általános információk:

Kizárólag - tőlünk vásárolt - dobozával és blokkal együtt visszaküldött vagy visszahozott termékeket tudunk fogadni garanciára!

 

Kellékszavatosság:

A vásárolt termék(ek)re a Polgári Törvénykönyv (6:157. §-6:167. §) által meghatározott kellékszavatosság szabályai vonatkoznak fogyasztó esetében a vásárlás napjától számított 2 évig, meghatározott feltételek mellett. A vásárlást követő fél évig az eladó kötelezettsége a bizonyítás, fél év elteltével a vásárló kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása. Vállalkozás esetén a kellékszavatossági igényérvényesítés határideje 1 év, kezdettől fogva a vállalkozás kötelezettsége a hibás teljesítés bizonyítása.

Jótállás:

A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel, vagy ennek hiánya esetén a fogyasztó számára kiállított fizetési bizonylattal (számla vagy nyugta) érvényesíthető. A kötelező jótállás kizárólag a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében felsorolt termékcsoportokra érvényesíthető 10.000 Ft eladási ár felett.

Gyártói önkéntes garancia:

A gyártó a saját termékére önkéntesen is vállalhat garanciát. Az önkéntes gyártói garanciavállalás feltételeit a gyártó határozza meg saját belátása szerint. Ennek tényét és az igénybevétel feltételeit a használati útmutató vagy külön garanciajegy rögzíti.

Elállási jog:

A vásárlókat a termék átvételétől számított 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. 

Az elállási jog gyakorlása megoldást jelenthet olyan esetekre is, ha nem azt a terméket kaptuk meg, amit megrendeltünk, vagy ha az áru hibás. 

Ha a vevő eláll az e-kereskedelemben kötött szerződéstől, azaz nyilatkozik a webáruháznak arról, hogy visszaküldi a megvásárolt terméket, a kereskedő haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül, a vételár fizetésével azonos módon köteles visszatéríteni a vevő által vételárként megfizetett teljes összeget, ideértve a termék átvételekor fizetett szállítási költséget is. Tehát ha készpénzben fizette a terméket, akkor készpénzben szükséges visszatéríteni a vételárat, hacsak a vásárló máshogy nem rendelkezik. A termék eladóhoz való visszajuttatásának a költsége azonban a vevőt terheli. 

Fontos megjegyezni, hogy ha a vevő a normál kiszállítástól eltérő „extra” szállítási módot választ (pl. megadott idősávra kér szállítást), a kereskedő nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Emellett a vásárlóknak tudniuk kell, hogy az elállási határidő alatt a termék tényleges használata miatti (tehát nem a kipróbálás miatti) értékcsökkenést meg kell téríteniük az eladó részére.

Keresés